Anessa

April 2019 verscheen een oproep van een moederpoes met kittens. Ze bevonden zich in de straten van Cairo en helaas was er op dat moment in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) geen plek voor hen aangezien zij al 3 moederpoezen met kittens in opvang hadden, zodat ze middels sponsoring tijdelijk naar een zgn boardingplace werden gebracht. Moeder Aneesa en al haar witte kinderen konden gelukkig na enkele weken wel naar de opvang van SHE. Dit is inmiddels alweer een jaar geleden en helaas hebben niet al haar kleintjes het straatavontuur overleefd. Sommige kinderen hebben al een baasje gevonden. Mama Aneesa heeft na al haar goede zorgen wel een fijn huisje verdiend en zij is inmiddels gesteriliseerd, gechipt, volledig gevaccineerd en wil graag een eigen mandje krijgen. Ze is een lieve vriendelijke poes ongeveer 2/3 jaar oud.

Mag zij bij jou voor altijd blijven?

 

April 2019 there was a post of this mothercat with her babies. They where in the streets of Cairo but because the shelter of Save Haven Egypt (SHE) allraedy took care of 3 mothercats with babies there was no space for them. We looked for sponser so we brought her to a boardingplace.  After a few weeks they all came to the shelter.

This happened a year ago and some of her babies didnt make it en some allraedy found a home.

Now its time for Aneesa to get her own home. She is very kind and friendly and her age is aprox 2 to 3 years.

She is chipped, fully vaccinated, neutered and ready to fly to Europe.

Precious

Deze poes was ingesloten in een primary school. We weten niet hoe ze is binnen geraakt. Helaas werd ze door de meeste kinderen daar gebruikt als speelbal of speelgoed. De schoonmaakster gaf haar zo nu en dan wat eten en probeerde haar  te beschermen. Zij deed haar best maar kon ook weinig verder voor haar doen. Ze was erg verzwakt en bang geworden en moest daar zo snel mogelijk weg. Er was niet meteen plek in de shelter van Save Haven Egypt dus ze werd eerst in een pension geplaatst. Na een aantal weken was er plek voor haar in de shelter en mocht ze daar verder bijkomen. We gaven haar de naam Precious.

Precious is een bijzondere lieve en mooie poes met een langharige vacht en 1 blauw en 1 gouden oog een zgn odd eyed. 

We zoeken voor haar een lief baasje waar ze voor altijd mag blijven, bij voorkeur zonder kinderen. Zij is ongeveer 3 jaar oud en gechipt, volledig ingeënt en gesteriliseerd. Vanaf eind juni is ze reisklaar voor Europa.

 

This poor cat is inside a primary school. We dont know how she got inside.

Unfortunetly most of the kids used her as a ball or a toy.

The lady who cleans is doing her best to give her something to eat or to protect her, but she can do realy very little and the cat is very weak and very scared. This poor cat needs to be removed as soon as possible. 

There was no place available at Save Haven so we placed her at boarding. After a month she came to the shelter of Save haven Egypt ( SHE) in Cairo and look how beautiful and friendly she is allraedy.

Precious is her name now and she is a beautiful longhair white wit black spots and 1 blue eye an 1 golden (odd eyed).

Zhe is aprox 3 yrs old and is chipped, fully vaccinated, neutered and ready to travel by the eind of june.

 

 

 

 

Austin

Austin lijkt wel de grote broer te kunnen zijn van Asha (zie verderop). 

Hij werd gevonden op straat en gebracht naar de shelter van Save Haven Egypte (SHE) te Cairo. Hij had een wond aan zn poot waar veel pus uitkwam die door de dierenarts werd schoongemaakt.

Zn vacht werd gereinigd en geschoren en er werd goed voor hem gezorgd. Hij knapte gelukkig goed op en we konden zien dat het een mooie grote jongen zou worden. Hier in de shelter konden de werkers niet geloven dat ik blauwe ogen had en dachten dat ik helemaal geen ogen had en ze klaagden over mn stem, maar ik hoor dat niet hoor want ik kan dat niet horen en weet dus niet wat ze daarmee bedoelen. Ik ben een lieve jongen en ben ongeveer 3 jaar oud, ontwormd, ontvlooit, gechipt, volledig ingeënt en gecastreerd. Eind juni ben ik reisklaar voor Europa.

 

Austin look like to be the big brother of Asha but he isnt.

He was found on the street and brought tot the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo. He had big wound on his hand and it was full of pus, the vet cleaned it. The workers here didnt believe my eyes, blue, they thought i have no eyes or what .. my health in general good for someone my age (2yrs) i eat well.

They complain about mu voice but who cares i myself deaf and cont care how bad it is. heheh

I am chipped, fully vaccinated, neutered and reay to travel to europe by end of june.

Grace

Ruim een maand geleden werd Grace opgenomen in de shelter van Save Haven Egypte te Cairo.

Ze had kwestuur aan haar achterhand en was vermoedelijk geslagen met iets, was zeer verzwakt en niet in staat om te lopen (zie laatste foto).

Na veertien dagen goede verzorging en behandeling was ze al een stuk beter en begon zelf weer met lopen.

Inmiddels rent ze als een blijde poes vrolijk door de tuin van de shelter en is de tijd aangebroken om voor haar een geschikt huisje en baas te zoeken.

Grave is een lieve vriendelijke mooie smoke langharige poes van 3 jaar oud en ze is gechipt, volledig gevaccineerd en gesteriliseerd. Eind juni is ze reisklaar voor Europa.

 

More than a month ago Grace came to the shelter of Save Haven Egypt in Cairo (see last picture).

When she came she couldnt walk and she had sign in the back that maybe someone hit her and that why she cant walk

She stated to walk by herself 14 days later and now she can run.

Grace is a very kind and friendly female smoke longhair, aprox 3 years old, chipeed, fully vaccinated and ndeutered. She is reaydy to travel to Europe by end of june.

Aladdin (gereserveerd)

Woow wat is dit toch een mooie jongen. Hij was onbegrijpelijk genoeg niet langer gewenst en door de buren van een bekende rescuer achtergelaten bij de beveiliger van het appartementengebouw in Cairo. Helaas in Egypte dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk wilde de rescuer Aladdin wel opnemen in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) te Cairo. Aladdin werd aldus opgenomen in de opvang en verblijft daar tesamen met de andere katers en poezen die daar tijdelijk kunnen verblijven totdat een huisje voor hen is gevonden. Op de laatste 2 fotoos is te zien hoe Aladdin in de auto van het appartementengebouw  naar de opvang is gebracht. 

Aladdin is een hele lieve mooie kater van ongeveer 2 jaar oud. Hij is gechipt, volledig ingeënt en gecastreerd. Hij is een perzische colorpoint (of ragdoll) met blauwe ogen en reisklaar voor Europa medio april.

 

Aladdin was given by my neighbour to the security because they dont want him anymore. Very comment in Egypt.

Ofcours i took him with me to the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo. Now he stays there with the other cats who can stay temperary there untill they find a home.

Aladdin is a very sweet beautiful male cat aprox 2 yrs old. He is chipped, fully vaccinated en neutered. He is a himalyan (or ragdoll) and can travel to Europe by april.

Panda

Panda had een baasje in Saudi maar helaas kon hij daar niet blijven omdat zn baasje alleen woonde en steeds meer moest reizen en Panda niet meer de nodige aandacht zou krijgen. Een bekende rescuer werd gevraagd of zij de zorg over wilde nemen en natuurlijk wilde zij wel voor zo n mooie en lieve ragdoll als Panda gaan zorgen. Vanaf dat moment is Panda in het huis van zn rescuer in Cairo opgenomen en woont samen met de andere poezen en katers maar hij wil natuurlijk graag een eigen huisje waar hij wel voor altijd mag blijven. Oja en hij is ook heel lief voor kittens en kinderen. Panda is ongeveer 1 jaar oud en gechipt, volledig gevaccineerd en gecastreerd. Hij is reisklaar voor Europa.

 

Panda around one year old.

A guy saw him in Saudi streets and took him but he couldnt keep him bc he is single , lives alone and most of the time travels, so someone gave him my number and he asked to take him bc he heard that am trustworthy person. Panda is chipped, fully vaccinated and neutered. He is ready to travel to Europa. 

Luna (gereserveerd)

Dit is Luna. Zij werd gevonden naast een gebouw in Cairo door de schoonmaakster van een bekende rescuer. Zij trof Luna heel erg mager aan en verlegen aan. Ze nam haar mee en vroeg aan de rescuer of deze zich over het poesje wilde ontfermen en verzorgen. Natuurlijk werd dat toegestaan en aldus kwam Luna in het huis van deze rescuer waar goed voor haar wordt verzorgd en ze al spoedig weer wat vlees op haar botjes kreeg. Van haar verlegenheid is weinig meer over. Ze is een ontzettend lieve poes die ervan houdt aangehaald te worden. Luna is ongeveer 10 maanden oud en gechipt, ontvlooit en ontwormt, volledig gevaccineerd en gesteriliseerd. Zij is reisklaar voor Europa en wacht op haar forevehome.

 

This is Luna. She is around 10 months old and the maid who come to clean my house (rescuer) hound her scared and very skinny beside a buildingentrance, so she brought her to me bc she knows i love cats and rescue them.

Now Luna is real sweethaert en likes attentions.

She is chipped, fully vaccinated, neutered and ready to fly to Europe.

Tootsie

Via een vriend hoorde we dat een moederpoes met haar kittens door haar baasje op straat werd gezet. Helaas in Egypte dagelijkse gang van zaken. We troffen moeder aan maar geen spoort meer te bekennen van haar kittens. Tootsie werd opgenomen in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) in Cairo en verblijft daar tesamen met andere katers en poezen totdat voor haar een foreverhome wordt gevonden waar ze nooit meer weg hoeft.

Tootsie is een ongelooflijk mooie langharige perzisch of ragdoll colorpoint tabbypoint met blauwe ogen. Zij heeft een klein mankementje aan haar tong maar volgens de dierenarts is dat verder geen enkel probleem. Ze eet ook normaal.

Ze is ongeveer 2 a 3 jaar oud en is inmiddels gechipt, volledig gevaccineerd en gesteriliseerd en getest op FIV/FELV. In maart is zij reisklaar voor Europa.

 

Trough a freind we heard of a mothercat with her babies trow on the streets. This is comment practice in Egypt. We found the mothercat but the babies where not found. Tootsie came in the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo and stay there with the other females and male cats untill a foreverhome is found for her where she can stay and never leave again.

Tootsie is himalyan/ragdoll and about 2 to 3 yrs old and chipped, fully vaccinated and neuered and tested FIV/FELV. Se will be ready to travel to Europe by march.

Ebbo (gereserveerd)

Begin december 2019 werd Ebbo aangereden door een auto en achtergelaten als oud vuil op de straat. Hij kon niet meer lopen of opstaan. Gelukkig was er redding op komst. Hij werd opgenomen in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) te Cairo waar hij de kans kreeg weer te herstellen.

Hij is inmiddels stukken beter nu en kan weer lopen. Hoera. Hij loopt inmiddels weer goed gelukkig.

Ebbo zn leeftijd wordt geschat op 3 jaar. Het is lieve prachtige langharige rood met witte kater.

Hij is gechipt, volledig ingeënt en gecastreerd, getest op FIV/FELV en in maart reisklaar voor Europa. 

 

December 2019 Ebbo was hit by a car and left on the street. He couldnt walk or get up by himself.  But his rescue was near. He could come to the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo where he can recover and will taken good care off.

Ebbo now can walk and looks much better. Yaaaah. He walks now fine.

Ebbo is a beautiful friendly red with white male aprox 3 yrs old.

He is chipped, fully vaccinated, neutered and tested FIV/FELV. He will be ready for traveling by march.

Nebol

Nebol werd aangetroffen in de buurt van een snoepwinkel in Saudi. Een bekende rescuer aldaar was door de eigenaar van de snoepwinkel ingelicht met de vraag of zij Nebol kon komen redden. Nebol was daar achtergelaten door haar baasjes omdat ze zwanger was en de baasjes gingen het land verlaten. Nebol werd op straat aangevallen door straatkatten en was niet gewend zich te verdedigen of voor haar voedsel te zorgen. Gelukkig werd ze gevonden en opgenomen in het huis van de rescuer waar Nebol later beviel van 5 kittens. Dit is inmiddels bijna een jaar geleden en Nebol bevindt zich met 3 van haar kinderen nu in Cairo in het huis van de dochter van de rescuer die ook de nodige katten opvangt en verzorgd.

Nebol is ongeveer 3 jaar oud en een hele lieve 3 kleurige langharige poes die een huisje verdiend waar ze voor altijd mag blijven. Ze is gechipt, volledig ingeënt en gesteriliseerd en resiklaar voor Europa.

 

Nebol around 3 years old, my mom found her near a sweetshop in Saudi and the owner of the place knows that mom loves cats and rescue them, he asked her to take her bc she is so sweet and all the streetcats are beating her and she was pregnant at that time.

Her owners dumped her bc the were going on final exit and doenst want to take her.

She is chipped, fully vaccinated and neutered and ready for traveling to Europe.

Perla

Perla is de naam van dit moie perzische meisje. Ze had een fijn huisje en een lief baasje maar helaas was haar baasje een oude dame en zij kon vanwege gezondheidsredenen niet langer voor Perla zorgen. De huishoudster hield niet van katten en bracht Perla naar een afschuwelijke boardingplace. Een bekende rescuer hoorde dit en haalde haar eruit en Perla woont nu bij haar tesamen met de andere katten. Perla  wil graag al haar liefde geven aan een nieuw baasje waar ze wel voor altijd kan blijven. Zij heeft op de laatste 2 foto s een jasje aan omdat haar vacht is geschoren en het nu erg kou is in Cairo.Perla houdt van aandacht en wil graag worden vertroeteld als de enige kat in het huis.

Haar leeftijd wordt geschat op 4/5 jaar en zij is gechipt, volledig ingeënt en gesteriliseerd. Zij is getest op FIV/FELV en reisklaar voor Europa.

 

Perla around 4/5 yrs old used to live with an nice old lady, due to the old lady health issues couldnt take a good care of her so the maids used to treat the cat so bad bc she hate cats so she put her in a horrible vet as a boarding until she find a home, so i haerd that and took her from this horrible place to my home.

Perla wants u to give her all the love and care and spoile her. She wants to be only cat in the home and get many cuddles. Perla is chipped, fully vaccinated and neutered and ready to travel to Europa.

Lotte (gereserveerd)

Dit prachtige langharige poesje heet Lotte. Zij komt uit een afschuwelijke petshop in Egypte waar ze werd "gebruikt" om mee te fokken totdat ze daar niet geschikte meer voor was omdat ze niet in orde was en toen wilde ze van haar af. Gelukkig kwam ik het bericht tegen en samen met Save Haven Egypt (SHE) is besloten dat ze daar in de opvang terecht kon om weer helemaal op te knappen. Inmiddels is Lotte weer helemaal okay en ontwormd, ontvlooit, volledig ingeënt en gesteriliseerd. Wij zoeken voor haar een huisje met niet teveel andere katten.

Lotte is een prachtige langharige poes, vermoedelijk een ragdoll of een perzisch colorpoint. Haar leeftijd is ongeveer 2 jaar oud.

Een kameraadje zou leuk zijn voor haar, maar ze kan ze ook prima alleen  zijn.

Medio januari is lieve Lotte reisklaar voor Europa.

 

Look at the this rescue. She was in a petshop in Egypt and used for breeding, but she wasnt well so the owner doenst want her anymore.

Now she is safe and taking care off at the Saven Haven Egypt (SHE) te Cairo.

She is a very gorgeous female probelly a ragdoll or a persian colorpoint.

She will be okay in a house with 1 or no other cat.

Lotte is her name now and she is chipped, fully vaccinated, neutered and ready for traveling to Europe by january.

 

Vienna (gereserveerd)

Dit is Vienna. Hij is ongeveer een maand geleden gewoon door de buren van een rescuer op straat gedumpt. Gelukkig dat de rescuer hem in de gaten kreeg en dat er plek was in de opvang van Save Haven Egypt te Cairo.

Daar mag Vienna verblijven samen met de andere aanwezige poezen en katers totdat  voor hem een eigen nieuwe baasje wordt gevonden.

Vienna leeftijd wordt geschat op ongeveer 1 jaar oud en hij is kan over ongeveer 3 maanden reizen naar Europa. 

Aan de vachtkleur te zien is is Vienna vermoedelijk een perzische shell cameo kater

Hij is gechipt, volledig gevaccineerd, gecastreerd en getest op FIV/FELV.

Wil jij zijn nieuwe baasje worden ?

 

This is Vienna. He is dumped by the neightbours of a rescuer in the street. This rescuer saw her en took him whith her to the shelter of Save Haven Egypt (SHE) where he is taken good care off and get the company of other cats untill they find him a foreverhome.

Vienna is about 1 yeard old and probely a persian shell cameo (light smoke) male cat.

He is chipped, fully vaccinated and neutered.

Asha

Asha is de naam van dit zielige hoopje kat. Achtergelaten door een baasje die het niet kon schelen wat er met haar ging gebeuren. Zo wreed zijn de mensen in Egypte. 

Zij werd gevonden op straat en gelukkig was er op dat moment ook plaats in de opvang van Save Haven Egypt in Cairo en kon ze daar komen en kreeg de verzorging die ze zo hard nodig had. Ze knapt al goed en je kan al zien wat een prachtige poes Asha zal gaan worden. Een prachtige lieve vriendelijke perzisch colorpoint redpoint poes van ongeveer 1 jaar oud. Zij is gechipt, volledig ingeënt en gesteriliseerd. Tevens getest op FIV/FELV. Zij is reisklaar voor Europa.

 

Asha is the name of this little cat. Abandaned by her boss who didnt care wHats going to happen to her. Cruel peoplE in Egypt.

She was found in the street but fortuned there was a place available at the shelter of Save Haen Egypt (SHE) in Cairo where she could come en got the care she needed.

She is doing well now and is very kind, you can see that she will going to be a gorgeous Sherazi Himalyan female cat aprox 1 year old. She is chipped, fully vaccinated, neutered and tested FIV/FELV. Ready for traveling to Europe.

Tota2 (gereserveerd)

Lucky (gereserveerd)