April

April is ook een van de geredde katten uit een petshop  Onlangs waren er veel katten tegelijkertijd die gelukkig konden worden opgevangen in de shelter van Save Haven Egypt (SHE) te Cairo. Petshops in Egypte zijn afschuwelijk. Het lijkt alsof je 40 jaar terug bent in de tijd en er geen dierenbescherming bestaat. De katten hebben geen zachte ondergrond maar zitten en liggen gewoon op de tralies en krijgen soms maar 1 of 2 x per dag voer en water. April kon gelukkig worden gered en was er niet zo best aan toe (zie laatste foto) maar inmiddels dank zij de goede zorg opgeknapt. Zij  is een ontzettend mooie dame en is lief  en vriendeljk. Het liefst heeft ze natuurlijk gewoon een eigen huisje met een knus mandje en een vriendjes of vriendinnetje lijkt haar ook wel leuk.

Ze is hele mooie  langharige wit, creme met blauwe poes van ongeveer 3 jaar oud, gechipt, volledig ingeënt, gesteriliseerd en getest op Fiv/Felv. Reisklaar  in september.

 

April is one of the many saved cats from a petshop. Petshop in Egypt are horrible places with horrible owners. It looks like 40 years ago when there was no animalprotection at all. April was sad and hungry (look at last picture)but is save now  at the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo where they are taking good care of her. But she prefers to have her own home with a nice basket to sleep in and lots of attention and have 1 of 2 friends.

She is a beautiful longhair female white,cream and blue cat and very sweet. She is chipped, fully vaccinated, spayed and tested Fiv/Felv. Ready for traveling to Europe in septembre.

Mixy (gereserveerd)

Mixy was overreden door een auto in Saudi Arabie en aan de overkant van de straat terechtgekomen. Hij kon zich niet meer bewegen, had een gebroken poot en kaak. De rescuer die dit hoorde ontfermde zich over hem en zorgde ervoor dat hij 2 x werd geopereerd en alle medische verzorging kreeg die nodig was. Langzaam herstelde mixy, had in het begin nog last van beetje manklopen maar inmiddels  loopt hij weer en speelt met de andere katten in het huis van zn rescuer in Cairo.

Hij is nu weer gezond en sterk en hij is super vriendelijk en krijgt graag aandacht. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 2 a 3 jaar en hij is gechipt, volledig gevaccineerd en gecastreerd. Wil jij hem zn eigen mandje geven?

 

In Saudi a car ran over him and then he was thrown to the other way he couldnt move, broken leg and broken jaw.

Thank god we rescued him and took him to do 2 surgery, then putting him in a boarding until he got healthy and strong.

After that he came with me to my home in Cairo  with the other cats and in the beginning he had a little limp.

Now he is doing well, super friendly and so affectionate and his name is Mixy.

He is around 2 to 3 years old, chipped, fully vaccinated and neutered.

Ivor

Ivor is de naam van deze knapperd. Toen hij in de opvang van Save Haven Egypte in Cairo arriveerde constateerde de dierenarts een bekkenfractuur en had hij medische verzorging nodig uiteraard. Hij kon zelf niet plassen en zijn toestand was heel kritiek. 

Ivor is dan ook een maand lang behandeld in een dierenkliniek. Hij had veel pijn, maar blijkbaar is Ivor een hele sterke jongen met een sterke overlevingswil en nu is hij volledig hersteld en normaal en kijk eens hoe mooi hij al is geworden inmiddels.

Op de laatste foto is te zien hoe zn toestand was voordat wij hem opnamen.

Ivor is ongeveer 2 a 3 jaar oud en heel lief en vriendelijk. Hij is gechipt, volledig gevaccineerd en gecastreerd, getest op Fiv/Felv en nu op zoek naar een lief baasje.

 

We say a picture of a cat in need (last picture) and we where so sorry for him and took him under our care.

When Ivor came, he was with a serious pelvis fracture, he couldnt pee on his own and he was in so much pain, but obviously he is a very strong boy who has a strong desire to live.

He stayed in a vetclinic for a month for treatment. He is completely normal now. Hij is chipped, fully vaccinated and neutered, tested on Fiv/Felv and about 2 a 3 yrs old and wants his own sweet boss and home now.

Gandalf

Deze mooie jongen verscheen aan de voorkant van de opvang van Save Haven Egypt (SHE) in Cairo op een dag niet zo lang geleden. We begonnen met hem te voeren zoals we ook deden met de andere loslopende katten buiten in de omgeving. Iedere keer echter als we de poortdeur openden rende hij naar binnen de tuin in van de opvang en we vertelden hem iedere keer: we hebben al zoveel katten en we zullen altijd zorgen dat je voer krijgt ook als je buiten bent, maar blijkbaar beviel dat hem niet erg want hij bleef maar terugkomen en rende steeds weer snel naar binnen. Na de 5e keer besloten we hem niet langer te kunnen weerstaan en hij mocht blijven. Hij is super vriendelijk en vreselijk mooi. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 2 jaar oud en zijn naam: Gandalf en hij wil graag een eigen huisje. Hij is gechipt, volledig gevaccineerd en gecastreerd en wordt getest op fiv/felv.

 

This boy appeared in front of the haven (save Haven Egypt SHE) in Cairo a day not long ago.

We started feeding him with the cats we feed out, but every time we open the door, he comes inside running, we kept telling him that we have enough cats and that we will take good care of him outside, but obviously he doesnt like this option and he kept coming inside. After his fift trail, we simply couldnt let him down.

He is super friendly and very handsome. His name is Gandalf and he is aprox 2 yrs old. He is chipped, fully vaccinated and neutered en will be tested on fiv/felv. He now likes to have his own foreverhome.

Mister Jazz

Jazz werd alleen op straat aangetroffen dichtbij een grote compound door een onbekende vrouw die hem oppakte en ervoor zorgde dat hij werd opgenomen in een zgn boardingplace (kattenpension). Tijdens een bezoek aan deze boardingplace van een rescuer om te kijken hoe het met Leo gaat werd besloten om ook deze kater mee te nemen naar huis in Cairo en ervoor te zorgen dat hij een goed baasje zou krijgen in Europa. Hij is zo vriendelijk en we konden deze lieverd echt niet langer in de kooi in het kattenpension  achterlaten. Hij was daar al maanden zo werd verteld.  Jazz is zo n leuke mooie perzisch colorpoint cremepoint jongen met blauwe ogen en hij kan goed bij kinderen. Hij volgt je overal en komt graag bij je zitten. Zijn leeftijd wordt geschat op ruim 2 jaar oud. Hij is inmiddels overgekomen naar Nederland en verblijft in een opvang in het midden van het land. Jazz is gechipt, volledig ingeënt en gecastreerd en FIV/FELV negatief getest. Wij zoeken voor hem een baasje die niet fulltime van huis is want Jazz wil graag aandacht.

 

Jazz was found walking alone in the street naerby a big compound then  a unknown lady who was entering the compound saw him, wnt crasy, took him of the street and called Farah the owner of the boarding pace to take him. When we ( rescuer) where visiting Leo  in this boardingplace we saw Jazz en decided to take him also with us back to Cairo to get him out of the cage he was in. he was allraedy months in this cage. We couldnt leave him behind . Jazz is such a nice charming himalyan boy wit blue eyes and good with children. So we took him also to our house in Cairo and give him a chance of adoption to Europe. Jazz is chipped, fully vaccinated and neutered, apox 2 years old en has a negative FIV/FELV test. He is now in the Netherlands in fosterhome in the middle of the country. We are looking for a home where he can get lots of atention bc he likes that very much.

Mocha (gereserveerd)

Mocha werd ontdekt buiten op de straat in de buurt van een fontein waar hij gelukkig water kon drinken maar hij had verschrikelijke honger, Was heel erg mager. De rescuer die hem zag had zo met hem te doen en zij zorgde ervoor dat hij de nodige verzorging kreeg en hij mocht tijdelijk in haar huis met de andere katten in opvang komen totdat voor mocha een eigen huisje is gevonden. Mocha is een prachtige langharige kat met blauwe ogen en hij heeft een prachtige aftekening op zn vacht en poten. Hij is ruim 1 jaar oud en gechipt, volledig gevaccineerd en gecastreerd, getest op fiv/felv en reisklaar voor Europa. Wil jij deze mooie lieve vriendelijke kater een fijn leventje geven?

 

This is Mocha the rescuer saw him outsite starving, so thin and weak zitting near a fontain. She took him and went to a vet and took him with her at home to stay until he finds his own foreverhome.

He is about 1 year old, chipped, fully vaccinated, and neutered and ready to travel to Europe.

Do you want to give this beautiful longhair cat with blue eyes a home of his own?

Diva

Diva is ook een van de geredde katten uit een petshop  Onlangs waren er veel katten tegelijkertijd die gelukkig konden worden opgevangen in de shelter van Save Haven Egypt (SHE) te Cairo. Petshops in Egypte zijn afschuwelijk. Het lijkt alsof je 40 jaar terug bent in de tijd en er geen dierenbescherming bestaat. De katten hebben geen zachte ondergrond grond maar zitten en liggen gewoon op de tralies en krijgen soms maar 1 of 2 x per dag voer en water. Diva kon gelukkig worden gered en er wordt goed voor haar gezorgd. Diva is een ontzettned mooie dame en is lief  en vriendeljk. Het liefst heeft ze natuurlijk gewoon een eigen huisje met een knus mandje en veel aandacht en 1 of 2 vriendjes of vriendinnetjes.

Ze is mooie  langharige wit met blauwe poes van ongeveer 2 jaar oud, gechipt, volledig ingeënt en gesteriliseerd. Reisklaar eind augustus. 

 

Diva is also one of the rescued cats from a petshop. Recently there where many cats at the same time from the same petshop. Petshop in Egypt are horrible places with horrible owners. It looks like 40 years ago when there was no animalprotection at all. Diva is save now  at the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo where they are taking good care of her. But she prefers to have her own home with a nice basket to sleep in and lots of attention and have 1 of 2 friends. She is a beautiful longhair female white with blue cat and very sweet. She is chipped, fully vaccinated, spayed and tested Fiv/Felv. Ready for traveling to Europe end august.

Sophie

Sophietje is ook een van de geredde katten uit een petshop. Onlangs waren er veel katten tegelijkertijd die gelukkig konden worden opgevangen in de shelter van Save HavenEgypt te Cairo. Petshops in Egypte zijn afschuwelijk. Het lijkt alsof je 40 jaar terug bent in de tijd en er geen dierenbescherming bestaat. Sophie kon worden gered en heeft nu vele vriendjes en vriendinnetjes en er wordt goed voor haar gezorgd. Het liefst heeft ze natuurlijk gewoon een eigen huisje met een knus mandje en veel aandacht.

Ze is mooie tortie tabby langharige poes van ongeveer 2 jaar oud, gechipt, volledig ingeënt en gesteriliseerd. Reisklaar medio augustus.

 

Sophietje is also one of the rescue cats from a petshop. Recentlly there where a lot of cats rescued at the same time from the same petshop. Petshop in Egypt are horrible places with horrible owners. It looks like 40 years ago when there was no animalprotection at all. Sophie is save now and she has many bory and girlfriends at the shelter of Save Haven Egypot in Cairo where they are taking good care of her. But she prefers to have her own home with a nice basket to sleep in and lots of attention.

She is a beautiful tortie tabby longhair female cat, apox 2 years, old chipped, fully vaccinated and neutered. Ready for traveling to Europe in august.

Nelly

Ook Nelly is een van de vele katten die tegelijkertijd met Murphy is gered van een een zgn petshop in  Cairo Egypte. Dierenwinkels in Egypte zijn afschuwelijk. Het is alsof je 40 jaar terug in de tijd gaat en er nog geen dierenbescherming bestaat. Gelukkig voor Nelly is ook zij bevrijd en verblijft ze in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) te Cairo waar wel goed voor haar wordt gezorgd.

Zij is ongeveer 1,5 jaar oud en een lieve vriendelijke tortie tabby poes met schattige witte sokjes aan en zij kan goed bij andere katten. Ze is gechipt, volledig ingeënt en gesteriliseerd en getest op fiv/Felv.

In augustus is ze reisklaar voor europa.

 

Nelly is also one of the many cats who were saved sma time like Murphy from a petshiop in Cairo Egypt. Petshops in Egypt are awfull. Its like 40 years ago when there was no amimalprotection at all.

Lucky for Nelly she got out and is now staying at the shelter of Save Haven Eguypt (SHE) where they take good care of her.

She is aprox 1,5 yrs old and a sweek and kind female cat who can be with other cats. She is chipped, fulle vaccinated, neutered and tested on Fiv/Felv. Ready to travel to Europe from august.

Murphy

Murphy is een van de vele katten die tegelijkertijd zijn gered uit een zgn petshop in Cairo Egypte. Dierenwinkel in Egypt zijn afschuwelijk. Het is alsof je 40 jaar jaar terug in tijd gaat en er nog geen dierenbescherming bestaat.

Gelukkig voor Murphy is hij bevrijd en verblijft hij nu in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) waar wel goed voor hem wordt gezorgd.

Hij is ongeveer 2 jaar oud en ontzettend lieve vriendelijke kat die goed met andere katten geplaatst kan worden. Hij is gechipt, volledig ingeënt, gecastreerd en getest op Fiv/Felv.

Mag deze lieverd bij jou komen wonen?

 

Murphy is one of the many cats who where saved same time from a petshop in Cairo Egypt. Petshops in Egypt are awful. Its like 40 years ago when there was no animalprotection at all.

Lucky for Murphy he got out and is now satying at the shelter of Save Haven Egypt (SHE) where they take god care of him. He s about 2 yrs old en a very sweet and kind male cat who is good with other cats. He is chipped, fully vaccinated, neutered and tested on FIV/FELV.

Could he come and live with you?

Callie

Callie is gered uit een van de afschuwelijke petshops in Cairo. Gelukkig was er plaats in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) en mocht zij daar komen waar ze vriendjes en vriendinnetjes heeft en goede verzorging krijgt.

Callie is een mooie lieve langharige schildpad met wit (zgn calico) poes van ongeveer 1 jaar oud en zij kan met andere katten geplaatst worden.

Zij is gechipt, volledig ingeent, gesteriliseerd en getest op Fiv/Felv. Zij is in augustus reisklaar voor Europa.

 

Callie is a rescue from a horrible petshop in Cairo. Lucky for her there was space in the shelter of Save Haven Egypt (SHE) where she lots of friends has now and will be taken good care off.

Callie is a lovely friendly longhair/sherazi calico aprox 1 year old.

She is chipped, fully vaccinated, neutered and tested Fiv/Felv. She will be ready to travel to Europa in august.

Oreo (gereserveerd)

Dit aantrekkelijke meisje werd aangetroffen op straat  door een rescuer die ervoor zorgt dat straatkatten ook voedsel krijgen. Ongelooflijk hoe hongerig Oreo was, want ze werd helemaal dolblij toen ze voedsel zag. De rescuer kon Oreo niet aan haar lot buiten op straat overlaten uiteraard en nam haar mee naar huis en zorgde goed voor haar. Nu woont zij tussen de overige katers en poezen bij haar rescuer in huis in Cairo maar ze wil graag een eigen foreverhome in Nederland. 

Oreo is lief en vriendelijk en ongeveer 2 jaar oud en inmiddels gechipt, volledig ingeëent, gesteriliseerd, gestest op Fiv en felv en reisklaar voor europa. 

This is Oreo and she was spot in the street wondering very hungry. The rescuer saw her starving in the street while she was feeding streetcats, she went crazy to eat so the rescuer took her to her house. Now Oreo is living along with other cats in Cairo but she wants to have her own foreverhome. She is very sweet and aprox 2 years old, chipped, fully vaccinated, neuteres and ready for traveling to Europe.

Aslan (gereserveerd)

Deze jongen is de vriendelijkheid zelve en je snapt niet werkelijk niet waarom hij niet meer gewenst was. 

Wat wil het geval nl. Een neefje van onze rescuer heeft Aslan gelukkig kunnen redden omdat de buren hem niet langer meer in huis wilde hebben en voordat hij op straat zou belanden mocht hij daarom in de opvang van Save Haven Egypt I(SHE) in Cairo komen. 

Op de laatste foto te zien is dat hij best wel een verwaarloosde indruk maakte bij binnenkomst. Hij wordt nu met de dag mooier en mooier.

Aslan past in ieder gezinnetje omdat hij zo makkelijk en heel vriendeljk is.

Hij is ongeveer 2 jaar oud en gechipt, volledig ingeënt, gecastreerd. Reisklaar voor Europa medio july.

 

This boy is very friendly en we really dont know how hij was no llonger wanted bc his caractre is so nice. 

The nephew of ouw rescuer saved him after their neighbour left him.

Aslan is now in the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo. He would fit in any home.

He is about 2 yrs old, chipped, fully vaccinated and neutered and ready for tralling to Europe from medio july.

Julia (gereserveerd)

Dit is Julia. Ook zij had eens een baasje en een eigen huisje maar helaas nu niet meer.

Gelukkig kon ze terecht in de opvang van Save Haven Egypote (SHE) te Cairo waar ze met liefde en goed worden verzorgd. Julia is een hele lieve mooie witte dame en ze heeft 1 blauw oog en het andere oog is goudkleurig.

Haar leeftijd wordt geschat op ongeveer 1,5 jaar oud en zij is gechipt, ontwormt, ontvlooit, volledig ingeëent en gesteriliseerd en is half juli reisklaar voor Europa.

 

This is Julia. She ounce had a owner and a house of her own with a lovely family but now ze has not.

Luckely she could come in the shelter of Save Haven Egypote (SHE) in Cairo where she gets lots of love and attention and good care.

Julia is a very pretty friendlu white lady and she has 1 blue and one golden eye. Her age is prox 1,5 yrs old and she is chipped, deflead, dewormed, fulle vaccinated and neutered. She can travel toi Europe from half july.

Star (gereserveerd)

Dit mooie meisje is recent gered door Save Haven Egypt (SHE). Haar naam is Star en zij  werd aangetroffen op straat omdat ze is achtergelaten door haar familie die haar zoals zo vaak in Egypte voorkomt niet meer wilde. Gewoon gedumpt op straat, vreselijk toch. Star is ongeveer 1 jaar oud en is nu safe in de opvang in Cairo opgenomen.

Ze is een vriendelijke langharige colorpoint (siamese aftekening) silver/brown tabby poes met blauwe ogen en dat is zeer zeldzaam bij deze kleurvariteit. Star zou ook weleens een ragdoll kunnen zijn. Ze is gechipt en zal volledig worden ingeënt en gesteriliseerd. Eind juni zal zij reisklaar zijn om naar Europa over te komen naar een huisje voor altijd.

 

This pritty girl is rescued recently by Save aven Egypt (SHE). Her name is Star and she was found on the streets in Cairo left there by her family, like Egyptian people often do when they dont want their cat any more. Just dumpt on the street. Very cruel. Star age is aprox 1 year and she is now safe in the shelter.

She is a very friendly longhair (sherazi) himalyan silver/brown tabby female cat with siam pooint and blue eyes and thats very rare with these fur color. She is chipped, fully vaccinated and will be neutered.

By the end of june she will be ready to travel to Europe to her foreverhome.

Maxime (gereserveerd)

Is dit niet een plaatje van een poes. Haar naam is Maxine en ze heeft wel een huisje en baasje gehad maar helaas nu niet meer. Gelukkig is ze nu in de opvang van Save Haven Egypt (SHE) in Cairo waar ze goed wordt verzorgd maar het liefst wil ze weer een eigen huisje maar dan wel voor altijd.

Maxine is een mooie langharige browntabby poes van ongeveer 2 jaar oud.

Ze is gechipt, volledig gevaccineerd en gesteriliseerd. Ze is reisklaar medio juli 2019.

 

Isnt she lovely? Her name is Maxine and she ounce had a home and a family but now no longer. Luckely she could come in the shelter of Save Haven Egypt (SHE) in Cairo where they are taking good care of her but she wants to have  her own home again but this time forever.

Maxine is a beautiful long hair sherazi female aprox two yrs old. She is chipped, fully vaccinated and neutered. She is ready to travel to Europe in july.