Wie zijn we / who we are

Who we are / Wie zijn wij

Catrescue.nl is een portaal voor (prive) rescuers in Egypte. De rescuers hebben een portaal als dit nodig om de tijd die ze hebben te kunnen besteden aan hetgeen zij het beste kunnen, nl het redden van katten. In Egypte zelf hebben de katten weinig kansen op herplaatsing. Op het moment dat een bericht een rescuer bereikt kunnen zij de  stappen zetten die nodig zijn voor het van de straat halen en in veiligheid brengen. Soms gaat het om katten die zonder water of eten in de verzengende hitte in afschuwelijke petshops zitten in Egypte. Soms met 4 tegelijk in een vogelkooitje. De rescuers in Egypte ondernemen de nodige actie om het dier in een veilige omgeving te brengen. Dat kan zijn een priveshelter of in een opvang. Een dierenarts wordt (zo snel mogelijk) geconsulteerd. Het is hard en erg emotioneel werk. Er wordt met veel liefde voor deze katten gezorgd totdat er een baasje gevonden wordt. Dit portaal draagt hopelijk bij in het vinden van het gouden mandje voor deze dieren.

Catrescue is een initiatief, geen handelsonderneming en werkt geheel vrijwillig en belangeloos mee aan het welzijn van deze katten.

 

 

Catrescue.nl  is a portal for (privat) rescuers in Egypt. These rescuers do need to spent their time for the things they can do best and thats is all the necesarry work to take action ounce a call/post for helping a cat in need is coming to their notice. It is hard work and very emotional work for catlovers. All the cats who are dumped on the streets or in a horrible situation in pet shops with no water or food and in the terrible heat. Some times with 4 in a birdcage. We want to make sure cats are safe and will do our best to rescue them and bring them to private shelter of foster home. If they need medical care we will consult a vet and do all we can for their health. We will look after them until a foster or adoptant is found. 

So this portal will hopefully helps in finding a good home for the rescue cats.